Библиотеката за Семејна Историја е сега Библиотека за СемејноПребарување

Библиотеката за Семејна Историја на Храмскиот Плоштад во Солт Лејк Сити е сега позната како Билиотека за СемејноПребарување. Исто така, повеќе од 5700 центри за семејна историја на Црквата на Исус Христос на Светиците од Подоцнежните Дни ширум светот се нарекуваат центри за СемејноПребарување.

Библиотеката за СемејноПребарување во Солт Лејк Сити, Јута, Соединетите Американски Држави.
Библиотеката за СемејноПребарување во Солт Лејк Сити, Јута, Соединетите Американски Држави.

Овие суптилни промени се потсетник на многуте важни и бесплатни генеалошки ресурси достапни во секоја од овие простории.

Семејството е од суштинско значење за Црквата на Исус Христос и Божјиот план за среќа. Ве покануваме да ја посетите Библиотеката за СемејноПребарување или локалниот центар за СемејноПребарување за да дознаете за вашите корени и како ве обликувале вашите претци. Ќе најдете персонализирана помош и пристап до технологија и записи достапни само на ограничен број на луѓе.

Посетете ја вебстраната на СемејноПребарување за да ги дознаете часовите на работа и за центарот за СемејноПребарување во ваша близина.