Изјава на Претседателството на Централно Европската Област за пукањето во Хамбург

Претседателство на Централно Европска Област на Црквата на Исус Христос на Светците од Подоцнежните-дни ја издаде следната изјава:

 

„Со тешко срце , дознавме за инцидентот со пукање во Хамбург, минатата ноќ. Во името на членовите на Црквата на Исус Христос на Светците од Подоцнежните Дни во Европа, изразуваме искрено сочувство до семејствата и пријателите на жртвите. Тагуваме со оние кои ги изгубиле саканите. Нашите молитви се со сите кои се погодени од оваа потресна трагедија надевајќи се дека утехата и мирот ќе ги надминат тагата и стравот во догледно реме.“

Претседателство на Централно Европска Област

Црквата на Исус  Христос на Светците од Подоцнежните дни

Старешина Масимо де Фео

Старешина Ерих В. Копишке

Старешина Рубен В. Алијауд