Концерт 2022: Сведоци на Божик - Симболи на Христос

Дванаесет Европски уметници настапуваат во годинешниот концерт кој се емитува 11 Декември 2022, во 6 ЦЕВ.

Уживајте во несекојдневната музичка прослава „Сведоците на Божик: Симболите за Христос“. Европските уметници ја истакнуваат светоста на нашите празнични традиции и изведуваат Божикни песни.

Сцедоци на Божиќ – Симболи на Божиќ, едночасовен музички Божиќен концерт кој се карактеризира со десет иведби од попуарни Европски изведувачи, ќе биде претставен низ Европа преку Црквата на Исус Христос на Светците од Подоцнежните Дни, на 11 Декември 2022, во 6 часот попладне ЦЕВ. Презентацијата ќе се фокусира на радиционални Христојански симболи, како ѕвездата, дрвото, ѕвончето, даровите, итн. И нивните врски со Исус Христос.

Старешина Масимо де Фео, верскиот лидер во областа на Централна Европа кажа,’’Ние го покануваме сите да уживаат овој Божиќен концерт, и да го споделуваат со семејство, пријатрели, и соседи. Тоа ќе ги забавува сите, ќе им ги израдува срцата и крене духовите. Ќе не потсети нежно дека симболите на Божиќ покажуваат  на љубов, милосрдие, мир, и да семоќен извор на тие доблести – Господ Исус Христос.’’

pix2
Сите учесници во изданието оваа година на концертот се од Европа.

Снимено во музејот на Чарлс Дикенс во Лондон и Римскиот Тетар на Мерида во Шпанија, концертот се карактеризира со изведби во неколку музички жанрови преку дванаесетте Европски уметници: Рут Лоренцо (Шпанија), Ерејс (Шведска), Саломе Моана (Швајцарија), Наура (Шпанија), Игор и Весна Групман (Украина), Алекс Шарпе (Ирска), Џек и Марта Тиндејл (ОК и Шпанија) и Вулфганг и Констанѕа Габауер (Германија). Нараторот е Савана Стевенсон (ОК).

Сите избведби донирани во име и таленти на продукцијата се без наплата и како и десетте изведувачи кои се собраа да ги придружуваат. Старешина ханс Т. Бум, престедател на Европско Северната Област на Црквата кажа дека овој уникатен концерт е дар на љубов за цела Европа од срце од секој изведувач на тоа. Мислам дека гледачите чувствуваат тоа.

Savannah Stevenson, from the UK, narrates this year’s Witnesses of Christmas concert from the Charles Dickens Museum, in London, United Kingdom.
Савана Стивенсон, од ОК, е наратор оваа година на Сведоците на Божиќ концерт во Музејот на Чарлс Дикенс, во Лондон, Обединето Кралство

Програмата е раскажана на Англиски и ке биде достапна на 31 јазици во снимена синхронизација или јазици, вклучувајќи Албански, Ерменски, Бугарски, Хрватски, Чешки, Дански, Естонск, Француски, Фински, Германски, Грчки, Грузиски, Унгарски, Исландски, Италијански, Малтешки, Српски, Холандски, Македонски, Норвешки, Полски, Португалски, Романски, Словачки, Шведски и Украински.

Бум додаде, ‘’ова е втора година кога Црквата на Исус Христос во Европа прозиведе еден убав Божиќен концерт, но сеевропскиот талент во оваа година со програма е многу важна за нас – овие наши соседи се пријатели и споделуваат нивни таленти и вера.’’

Формат на Концерт и како да се гледа

Концертот е снимен на Англиски и ќе биде презентиран на 31 јазик. Ќе биде достапен на официјални црковни канали, вклучувајќи: БидетеСветлинаНаСветот.org, Church Country Page страница, YouTube и Facebook од Недела, 11 Декември 2022 вo 6 часот попладне, ЦЕВ до средината на јануари 2023.

Долж програмата, ќе има активности за деца и семејства пронајдени на БидетеСветлинаНаСветот.org,

Дополнителни материјало има на Божиќниот службен календар, постери, картички и промотивни вида наскоро достапни на БидетеСветлинаНаСветот.org

 

Пејачката и актерка од Вест Енд, Савана Стивенсон, ги поканува сите на овој специјален божиќен концерт за 11 декември 2022 година
Алекс Шарп нè поканува на божиќен концерт во декември за да го одбележиме со надеж и радост на раѓањето на нашиот Спасител, Исус Христос.