Солт Лејк Сити, Јута

Објавени Повиканите Водачи на Мисија во 2024 год.

Првото Претседателство на Црквата на Исус Христос на Светците од Подоцнежните Дни повика нови водачи на мисија за 12 мисии во Европа.

Првото Претседателство на Црквата на Исус Христос на Светците од Подоцнежните Дни повика нови водачи на мисија за 12 мисии во Европа. Овие нови водечки парови ќе ја започнат својата тригодишна служба во јули. Нивните имиња и задачи се наведени подолу. Почнувајќи од 1 јули 2024 год., ќе бидат отворени две нови европски мисии, Мисијата Хамбург во Германија и Мисијата Порто во Португалија.

Првото Претседателство на Црквата на Исус Христос на Светците од подоцнежните Дни повика нови водачи на мисија за 144 мисии ширум светот во 2024. Ова вклучува 36 нови мисии, две од нив во Европа.
Првото Претседателство на Црквата на Исус Христос на Светците од подоцнежните Дни повика нови водачи на мисија за 144 мисии ширум светот во 2024. Ова вклучува 36 нови мисии, две од нив во Европа.

Европска Централна Област

Мисија | Претседател и Придружник

Белгија/Холандија
↳ Мариус Х. Фон Молендорф & Натања Р. Фон Молендорф
Франција Лион
↳ Џејсон М. Сулиер & Џенифер Х. Сулиер
Германија Берлин
↳ Ејс Мојер & Ангела Мојер
Германија Хамбург
↳ Дирк Франц & Ања Франц
Шпанија Јужен Мадрид
↳ Адонај С. Обандо & Марија Обандо

Европска Северна Област

Мисија | Претседател и Придружник

Данска Копенхаген
↳ Џејми Дејвидсон & Џуди Дејвидсон
Англија Бристол
↳ Лиланд Е. Мајол & Берни Мајол
Англија Лондон
↳ Пол Х. Синклер & Мона М. Синклер
Норвешка Осло                         
↳ Лизл. С. Апдајк & Мери Ен Апдајк
Португалија Лисабон
↳ Арон Блаквелдер & Женевиев Блеквелдер
Португалија Порто
↳ Естеван П. Леал & Даниела А. Леал
Шкотска/Ирска
↳ Грегори Рендал & Емили Рендал