Помош за Бегалците

луѓе носат торби со донации

Првото Претсдателство не кани да учествуваме во локалните проекти за олеснување на бегалците.

 

Овој момент не ги дефинира бегалците, но нашиот одговор ќе ни помогне да се дефинираме самите себе.

Молитвено донесете одлука што може да направите за да им служите на бегалците кои живеат во вашето соседство и заедницата.

Добијте инспирација од она што другите го прават за да им помогнат на бегалците.

Спасителовата покана да се направи промена

Додека молитвено барате водство од Духот, ќе бидете водени од можностите за служба.