Реемитување 

Светска Сесија за Млади Возрасни со Старешина и Сестра Холанд

Солт Лејк Сити, Јута

На Јануари 8, 2023, придружете им се на други млади возрасни од 18-30, венчани или невенчани, на светска сесија со Старешина Џефри Р. Холанд од Кворумот на Дванесетте Апостоли со неговата жена, Сестра Патриција Т. Холанд. Тие ќе разговараат од М. Антони Бурнс Арена на кампусот во Јута Тек Универзитетот во Свети Џорџ, Јута, САД, пред жива пиблика од млади возрасни.

Старешина Џефри Р. Холанд и Сестра Патриција Т. Холанд.
Старешина Џефри Р. Холанд и Сестра Патриција Т. Холанд.

Планирајте сега да се соберете и поканете ги вашите пријатели и слушнете ги инспирирани пораки кои се само за вас од еден од живите Апостоли на Господ. Во Северна или Јужна Америка, гледајте локален настан да видите пренос во живо во Недела, Јануари 8, 2023, во 6 часот Планинско Стандардно Време. Насекаде наоколу, гледајде за можности да го прегледате преносот со други во Недела попладне на Јануари 15.

Исто така можете да го гледате преносот на Црковниот сателит систем, на broadcasts.ChurchofJesusChrist.org (достапно само за две недели).

За детали за пренос, вклучете распоред за емитување, достапен на јазици, и затворени преводи за слушање, видете го распоредот на емитување, достапен неколку недели пред настанот.

Почнувајќи две недели после преносот, пронајдете видео, текст и фајлови само со аудио и сесија достапни на 41 јазици во Евангелската Библиотека под “Возрасни/Млади Возрасни.”