Франкфурт на Мајна

Црквата во Европа лансира нова апл за генерацијата што расте

Црквата на Исус Христос на Светците од Подоцнежните Дни во Европа го прошири своето искуство со каналот за млади возрасни: Новата апл наречена „Rising Generation“ сега може да се преземе на уредите Андроид и Епл.

Programi elektronik për Brezin e Ri tani mund të shkarkohet nga dyqani i programeve te pajisja juaj.
Апл Rising Generation сега може да се преземе од Апл Store.

Младите возрасни ширум Европа можат да ги постават своите настани и брзо да ги известат другите за што се случува во нивната област. Поврзаната веб страница risinggeneurope.org е збогатена со поструктуриран дизајн и нови функции. Дополнително, младите возрасни лица се охрабруваат да се поврзат еден со друг на социјалните медиуми преку нивните канали на Instagram и YouTube.

Fotografi Ekrani e Njoftimeve Automatike të Programit Elektronik për Vendet në Europë
Слика од екранот на Апл Push известувања за европските земји

„Со оваа нова апл, имаме за цел да обезбедиме платформа за сите млади возрасни лица никогаш да не ги пропуштат сите неверојатни активности, а сепак да ги контролираме сите известувања кога апл не е вклучена“, вели Том Ерхарт, еден од програмерите на апл од Швајцарија. „Се надеваме дека ова ќе помогне подобро да се здружиме, да се зајакнуваме едни со други, и да имаме радост во Исус Христос,“ продолжи тој.

Fotografi ekrani të ngjarjeve të ngarkuara në programin elektronik.
Слика од екранот за настани поставени на апл-јата.

Корисниците на апл можат да конфигурираат известувања кога апл не е вклучена, во зависност од земјите и регионите. Поставувањето настани може да се прави без регистрација. Ако некој сака да ги измени неговите поставени настани, тоа може да се направи преку пријавување преку адреса на е-пошта.

Të Rinj në Moshë Madhore në Konferencën Shoqërore: “Për Forcën e Rinisë”.
Млади Возрасни Лица на Социјалната Конференција: „За Силата на Младите“.

„Возбуден сум што младите возрасни лица го имаат овој нов ресурс, што ќе им помогне да останат поврзани како заедница и заедно да го следат нашиот Спасител Исус Христос“, вели Старешина Ив Вајдермен, член на Седумдесетте за Област од Швајцарија, кој ги поддржува Младите возрасни во Европа. 

Во Европа има над 15.000 Млади Возрасни членови на црквата, со желба да го сакаат Бога, да се поврзат едни со други и да ја зајакнат својата заедница.