Вести

Пророкот го фали како човек на преобраќање, посветеност и осветување
Старешина Дитер Ф. Ухтдорф, роден во Германија, Старешина Ален Т. Филипс од Обединетото Кралство, и Старешина Кристоф. Г. Жиро-Кариер роден во Франција беа помеѓу оние кои говореа на конференцијата. Другите говорници беа од Аргентина, Бразил, Гватемала, Кореа, Нов Зеланд и Соединетите Држави.
Членовите на Црквата на Исус Христос од целиот свет ќе се соберат во сабота, 30 септември и недела, 1 октомври за да ги слушнат пораките подготвени од пророкот на денешницата и други црковни водачи.
Дистрибуирани се дополнителни кутии со храна, средства за хигиена, вода и детска облека
14 парови ја започнaa својата тригодишна служба на 1 јули 2023 година.
Црквата на Исус Христос на Светците од Подоцнежните Дни во Европа го прошири своето искуство со каналот за млади возрасни: Новата апл наречена „Rising Generation“ сега може да се преземе на уредите Андроид и Епл.
Над 700 млади возрасни лица волонтираат преку преку спонзорирана конференција за служба на Специјалните Олимписки Игри во Берлин
Верниците членови на Црквата на Исус Христос ги сметаат храмовите за Господовиот дом и најсветото место за служба на земјата.
Храбрите бегалци и напорите за помош на европските светци признаени на Светскиот Ден на Бегалците 2023
Црквата обезбедува дополнителна помош во регионот
Опсежна колекција на ресурси за Благосостојба и Самостојност на Црквата на Исус Христос на Светците од Подоцнежните Дни достапна за 40 европски земји сега може да се најде на една веб-локација