Порака на Обласното Раководство

Благодарноста не е само клуч за лична радост. Таа исто така нѐ мотивира да им бидеме благослов на другите и да го менуваме светот кон подобро.
Можеме да го направиме денот Сабат радосен со тоа што ќе им служиме на другите, особено на оние што не се чувствуваат добро или на оние што се осамени или имаат потреба.
Навистина верувам дека Господ ги сака благодарните луѓе и ние ќе бидеме уште поблагословени со она што ни треба, затоа што сме благодарни
Нека работиме вредно за да го подготвиме, тренираме и негуваме нашиот дух, исто како што правиме со нашето тело
Кога се подготвуваме со благодарност и со радосно исчекување условувајќи ги нашите срца Господ да го земе и да го запечати за Неговите дворови погоре, Генералните конференции можат да станат едни од најголемите периоди во годината.
Сите се добредојдени да учествуваат на 1-ви и 2-ри април 2023 година
Претседателство на Централно Европска Област на Црквата на Исус Христос на Светците од Подоцнежните-дни ја издаде следната изјава
Сестра Ана Бони е првиот член од Европа повикан да ја претставува Црквата во Комитетот на НВО за Статусот на Жената, Женева.
Ве повикувам да ја документирате раката на Господ во вашиот живот, почнувајќи ретроспективно колку што можете да се сетите
“Градење и одржување храмови може да ви го промени животот, но поминување време во храмот ќе'
Заштитувајќи ги посевите од босанската климе, оранжериите тројно ја продолжуваат босанската вегетативна сезона и го удвојуваат приносот на растенијата што растат внатре