НАЈНОВИ НАТПИСИ И ВИДЕО ЗАПИСИ

Кога ги одржуваме ветувањата што ги даваме на Бога, добиваме сила во неизбежните искушенија и се подготвуваме за велиествениот живот кој доаѓа.
Вечните односи ни овозможуваат да го развиеме карактерот и љубовта едни кон други. Бог посакува ние да тежнееме кон Неговите највисоки можни благослови одржувајќи ги Неговите заповеди
Доцнењето на синџирот за снабдување и недостатокот од храна во Украина создава итна потреба за намирници
Со позитивен поглед на животот, можете да видите толку многу убавина во светот и да ги цените врските со оние што ги љубите. Пишано и изведено од Реган Риндлишбахер.
Кога доаѓаат бури во животот, а вие се ослонувате на верата во Исус Христос, можете да бидете мирни и полни со надеж. Ова верување ќе ве натера секојдневно да размислувате како подобро да Го следите.
Започнете ја вашата потрага по среќа со добрина која е веќе околу вас.Кога сакате да избегате од тоа кои сте, запомнете дека помошта е достапна и Бог никогаш нема да ве напушти.
Сите ние сме поврзани со човечко семејство и семејство на Бог. Фамилиите се обединуваат кога поколенијата се поврзуваат на значајни начини, негуваат вистински врски и имаат удел во вистинска служба.
Кога ги фокусираме нашите животи кон Исус Христос, ќе бидеме водени кон најважното, ќе бидеме духовно зајакнати и благословени со задовоство и радост. Кои се нештата што „мора да се имаат“ во вашиот живот?