Солт Лејк Сити

Пријател на пријател: Да се следи Исус

Мартовската епизода на „Пријател на пријател“ од 2024 година има специјални гости, Претседателот Далин Х. Оукс од Првото претседателство и неговата сопруга Кристен. Домаќин е Генерално Претседателство на Основно, оваа епизода им помага на децата да научат колку е важно да се следи Исус.

Емитувањето „Пријател на Пријател“ е серијал што ги запознава децата со Евангелието на Исус Христос.
Емитувањето „Пријател на Пријател“ е серијал што ги запознава децата со Евангелието на Исус Христос.

Ќе има музика, посета од Луи Туканот и забавни ракотворби! Оваа 20-минутна епизода има забавна, привлечна содржина создадена само за децата и може да се користи дома или во Основно за да помогне се научат децата за евангелието на Исус Христос.

Епизодата сега е достапна за емитување на следните канали:

Јазичните верзии се достапни во Евангелската Библиотека на албански, чешки, дански, холандски, англиски, фински, француски, германски, унгарски, италијански, норвешки, португалски, шпански, шведски и украински.

Во наредните недели ќе следат дополнителни јазици. 

Информации за ракотворбите

За време на емитувањето, децата ќе научат да прават свој велигденски крин од сите материјали што ги имаат на располагање. (Видете ја сликата подолу од списанието „Пријател“ од март 2024 година.)

Можни матерјали за активноста  вклучуваат:

  • хартија
  • боички или маркери
  • ножици
  • лента
  • стап
Пробајте ја оваа забавна активност за ракотворби од списанието „Пријател“ од март 2024 година.
Пробајте ја оваа забавна активност за ракотворби од списанието „Пријател“ од март 2024 година.